Isnin, 13 Julai 2015

LAZADA LEMBAB!


Lama aku tak lepas geram..kali ni kena lepas jugak. Kali ni aku betul-betul geram dengan LAZADA. Dulu tak teruk camni , tapi sekarang makin menjadi-jadi pulak.

Kisahnya..aku beli sebiji oven. Beli pun sebab aku dapat baucer RM50.. dari biar expired, baiklah aku beli apa-apa. Tambah-tambah lagi tengah semangat nak membaking kuih raya ni.. tapi LAZADA ni betul-betul buat spoil mood aku.

Aku buat pembelian dan bayaran pada 04.07.2015 . Tunggu punya tunggu , barang tak sampai pun. Status di Order Tracking..macam ni..
Ini print screen pada 11.04.2015

Siapa yang tak hangin 1 badan. Packing apa yang lama sangat sampai seminggu tak siap. Aku bukan beli kapal selam yang susah sangat nak packing tu,beli oven je pun!

Geram sangat,rosak program aku nak membaking masa hari cuti minggu. Dah la dalam seminggu, aku 5 hari kat Langkawi nih, Jumaat Sabtu je balik rumah aku di Jitra nun..memang menyirap la.. Apa lagi..aku bantai emel LAZADA (aku emel guna format form di web LAZADA) dengan BI tahap dewa aku (geram punya pasal)..

Emel pertama:: aku hantar 11.07.2015 pukul 8.40mlm( aku hantar lepas berbuka sebab kalau sebelum berbuka,habis pahala puasa aku maki orang!)

Ok..LAZADA jawab, emel aku tu tak lengkap, tak ada nombor oder, padahal di format form diorang tu ada 1 column khas untuk keyin no.oder dan aku dah isi. Sebab tu aku tak tulis dah no.oder di komplen emel aku tu..Ok tak pe, esoknya aku hantar lagi..



12.07.2015 pukul 6.46petang, aku hantar lagi kali ni dengan no.oder sekali..

Pukul 10 malam ,tetiba masuk notification email di handphone aku..

Tengok!! petang semalam kena maki, malam pukul 12.07.2015 tu, terus diorang pos..

Lagi sakit hati diorang guna Skynet jugak. Dah la aku ada sejarah hitam dengan Skynet Jitra ni..sebab yang pun spesis lembab jugak, korang nak tahu.. baca SINI SKYNET JITRA CAP AYAM

Apapun, aku memang bengang dengan LAZADA. Sakitnya hati kena tipu ..kenapa aku cakap diorang tipu?? Ok..ini sebabnya..sebelum aku beli oven ni, aku dah check estimate date arrival.. disebabkan aku tak terfikir nak print skrin masa aku check untuk beli oven dulu, so aku bagi contoh nak bagi korang faham..

Di web atau apps LAZADA ada column macamni..
Tengok "DELIVERY DETAILS" tu..apa yang perlu dibuat adalah dengan keyin poskod alamat korang..

Bila kita keyin kan poskod dan klik CHECK.. maka akan keluar ayat yang aku bulatkan biru tu..

Dan..bagi kes oven aku ni, masa aku nak bayar minggu lepas , dia tulis kat situ 07 Jul -10 Jul 2015.. dan memang bestla sangat bila hingga hari ini 13 Julai, jangan kata oven..kotak oven pun tak sampai. Kalau korang perasan, aku ada sebut pasal ni kat emel komplen aku tu..

Kalau aku tau LAZADA makngot macamni, dari haritu lagi aku beli je kat Tesco. Nak guna baucer punya pasal..rosak program aku.

Itu je aku nak lepas geram. 




1 ulasan:

KOMEN YANG MURNI2 AJE ...

Jom Tengok Cerite Lain Pulok!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...