Khamis, 23 Oktober 2014

SAMSENG !!!

Assalamualaikum..


Aku nak korang tengok gambar lori ni betul-betul..tolong cam no plat lori ni..

Kisah ni berlaku pada adik aku tadi. Adik aku dari tempat kerja di PPUM. Berjalan kaki ke parkir staf .Ada sebuah lori yang nampak adik aku berjalan ke kereta. Dia pun ikut adik aku..dengan niat nak parking ditempat adik aku bila adik aku keluar.

Adik aku pulak,elok aje masuk kereta...terus buat call..bila dah call mestilah cakap bagi selesai dulu..lepas tu baru drive keluar dari parking tu. Dengan sengaja..si pemandu lori samseng tadi terus block kereta adik aku..marahla konon..lepas dia block..dia berambus dari situ dan tinggal lori dia di depan kereta adik aku.

Adik aku kata kat pemandu lori yang samseng tu..kenapa tinggal kereta kat siti dan block dia?.Dengan kurang ajar dia jawab..tunggu aje la. Dan dia dengan sengaja block kereta adik aku..konon nak marah adik aku..

Lepas tu si samseng tadi..ambil gambar plat kereta adik aku..adik aku pun ambil gambar dia balik..bila di tengok dik aku ambil gambar dia..dia ambil gambar adik aku pulak. Soalnya..kenapa dia ambil gambar plat no tu? Nak buat dajal kat kereta orang ke kat luar ke? Dia tak sedar ke kat situ parkir untuk staf? Dia sapa nak tunjuk kurang ajar kat situ? 

Dia provoke dan ugut adik aku. Dan aku suruh adik aku buat report polis dan jugak repot kepada pihak pengurusan PPUM.

So..kepada pemandu lori tu..jangan nak tunjuk samseng.. sedar sikit kau pun kerja makan gaji je. Kau dah ugut orang..kau tau tak sape orang yang kau ugut tu..? nak tunjuk samseng kat perempuan..kau ada telur ke tak?

Yang best tu..pak guard yang ada kat situ..makan gaji buta..boleh tengok je. buat tak tau..kalau korang nak tahu..harga parkir di PPUM untuk kerera luar RM3 sejam. cuba korang darab 5jam. kalau 24jam?.. memang makan gaji buta..lepas tu membuta.

So korang ..hati-hati dengan si samseng tak de telur ni..hari ni adik aku jadi mangsa..entah esok lusa..korang..mana lah tau..nama pun samseng!






3 ulasan:

KOMEN YANG MURNI2 AJE ...

Jom Tengok Cerite Lain Pulok!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...