Isnin, 22 Oktober 2012

CERITA TUN DR.M


Assalamualaikum..Cerita ini aku dapat dari page "Saya Sayang Tun Dr. Mahathir Mohamad'

Ketika Tun Dr Mahathir meletakkan jawatannya, semua orang termasuk isteri dan anak-anak dia tak tahu mengenai keputusan yang mengejutkan itu. Ini kisah Dato Mukhriz ketika itu berada di LONDON, sebelum ke Cuba untuk berjumpa Fidel Castro ...

Ketika bapak saya umum perletakkan jawatan ada seorang sahabat saya call...
"Bapak u letak jawatan!"
Mukhriz tanya
"Ha?Bila?"
Sahabat dia menjawab
''Ni la ni, kat dewan tengah kecoh ni, u dengaq tak riuh rendah ni"
selepas itu, Mokhzani Mahathir call saya , "Jap, ni nak pi tarik dia (Tun M) masuk dalam''

Mokhzani pas telefon kepada ayahandanya..
Mukhriz : "Apa bapak umum tadi?''
Tun M : ''Bapak letak jawatan''
Mukhriz : "Letak jawatan daripada apa?''
Tun M : "Semua lah, Perdana Menteri, presiden parti"
Mukhriz : "Pasai apa?"
Tun M : "Dah lama sangat dah, 22 tahun cukup kot"
Mukhriz : "Pak, sebenaqnya orang Melayu masih perlukan bapak, bagi tunjuk ajar, nasihat , tunjuk pada depa mcm mana nak berjaya''
Tun M : dengan spontan menjawab "Tak, depa dah tak dengaq dah cakap bapak, bapak dah merayu, dah berdoa, dah menangis atas pentas pun, tak jadi jugak, jadi bapak ingat dah cukup kot " 
Mukhriz : "Tak pe bapak relaks dulu. Fikir masak-masak"

Sejam dua lepas tu , barulah Mokhzani call cakap "Hang relax, teruskan perjalanan hang dulu, nanti hang balik kita cakap "



_______________________________________




aku sayang Tun...

4 ulasan:

KOMEN YANG MURNI2 AJE ...

Jom Tengok Cerite Lain Pulok!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...