Jumaat, 10 Ogos 2012

AKU DAN MANIK

Assalamualaikum..

Bulan ni serius entri aku ada berapa aje. Tapi yang bestnya, hitsnya melebihi dari yang aku jangkakan. Paling tinggi . Semuanya kerana entri aku pasal manik.

Aku memang sibuk. Dah hampir 1 minggu aku manikmarathon sampai pukul 3 pagi.. Rasa hidup macam di awang-awangan je bila kat ofis. Tu pun ada lagi yang sms nak hantar baju. Minta maaflah. Bukan aku taknak ambik..aku takut tak sempat. Dan aku bukan jenis buat kerja kelam kabut.

Lagi 9 hari nak raya..dan aku??? masih bersengkang mata menjahit. Ada lagi 7 pasang untuk disiapkan. So Ahad dan Isnin aku terpaksa aply cuti semata-mata untuk menjahit.. Raya nanti aku dah aply cuti 3 hari tidur sepuas-puasnya.


Hari ni 10 Ogos..Takdir tuhan , sampai juga umur aku 32 tahun.. Kalau ikut cerita mak aku, aku dilahirkan 6.30petang hari terakhir berpuasa..dan esoknya raya. Pernah aku ceitakan pada kawan-kawan aku. Tapi diorang ni gila, siap kutuk aku, kononnya kesian kat mak aku sebab tak boleh raya..kesian kat abah aku sebab kena bayar fitrah..Diorang bergurau sebenarnya. ..

Difikirkan sejenak..dulu aku suka sambut birthday aku. Tapi bila usia macam ni..aku rasa macam agak tak best sebab..jika ditakdirkan ajal bakal menjemputku pada usia 50tahun..maknanya baki hayat aku hanya ada 18tahun aje lagi..Semakin meningkat usia kita..semakin dekat kita dengan ajal..

Aku tak minta hadiah dari korang..dan aku tak minta korang wish kat aku..tapi aku nak  minta korang doakan  yang terbaik untuk aku..Sekarang ni bulan puasa..moga-moga doa korang tu dimakbulkan..maka hidup aku lebih diberkati..

Sekian dulu wahai sahabat. Baju-baju pelangganku sedag menggamit-gamit manja memanggil aku untuk dijahit..

ini bukan kek birthday aku..dah lama birthday aku takde kek..dan takde hadiah. kesiankan..huhuhu

Adeus!!!

16 ulasan:

  1. Happy birthday...semoga panjang umur dan diberkati dunia dan akhirat...

    BalasPadam
  2. Happy birthday...Semoga panjang umur dan diberkati dunia dan akhirat..Amin.

    BalasPadam
  3. tahun lepas punya baju raya sy jahit manik sdiri...=P

    BalasPadam
  4. hB KAK..
    MOGA PNJG UMO MURAH REZKI :)

    BalasPadam
  5. selamat hari akak..mudah2an rezeki akak betambah dan dipanjangkan umur hendak-Nya..amin

    3 hari apply cuti nak tido je.raya setahun sekali je kak...he3

    BalasPadam
  6. Happy birthday sis!!
    moga panjang umur,murah rezeki,diberikan kesabaran yg tinggi dalam menangani segala masalah :)

    BalasPadam
  7. assalamualaikum pen biru...jgn sedih2 di hari lahir ini yer selamat hari lahir...dtg blog mama...:)

    http://maszull.blogspot.com/2012/08/selamat-hari-lahir-buat-blogger-pen-biru.html

    BalasPadam
  8. Salam perkenalan akak :)

    Selamat hari lahir..

    Rajinnya jahit manik.. cantik2 pulak tu :)

    BalasPadam
  9. salam.selamat hari lahir..semoga sentiasa dilimpahi rahmatNya...perasan ari ni besday kat blog mama maszull...;)

    BalasPadam
  10. salam.selamat hari lahir..semoga sentiasa dilimpahi rahmatNya...perasan ari ni besday kat blog mama maszull...;)

    BalasPadam
  11. happy birthday kak..

    jahitan saya pun tak siap lagi..huhu

    BalasPadam
  12. selaamt hari lahir pen biru.semoga dilimpahkan rezeki dan kebahagian berpanjangan..:)

    kita berkongsi bulan besday yg sama..sy 2hb..:)

    BalasPadam
  13. cantiknya teringin nk jahit kt baju sendiri...yg ni manik apa ye...

    BalasPadam
  14. HAPPY BIRTHDAY..PANJANG UMUR DAN MURAH REZKI YE PEN BIRU..

    BalasPadam
  15. Kita sebaya. Heheh. Selamat hari lahir wp dah lambat wish. Semoga Allah memberikan yg terbaik utk PenBiru.

    BalasPadam

KOMEN YANG MURNI2 AJE ...

Jom Tengok Cerite Lain Pulok!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...