Isnin, 28 Mei 2012

JOM CHECK HANDPHONE

Assalamualaikum..

Aku dapat tips ni dari fb..

RAHSIA YANG ANDA TAK TERFIKIR


BERHATI-HATI SEMASA BELI HP...

Untuk mengetahui status keaslian buatan telefon bimbit anda,
>Sila taip *#06#
>akan keluar IMEI (International Mobile Equipment Identity)
>semak nombor IMEI anda (lihat angka yang ke 7 dan  8 pada nombor tu)

Contoh  359365000225437
Nombor yang ke 7 dan 8 adalah 00

Jika ...
02 atau 20 : dari China = Kualiti Rendah
08 atau 80 : dari Germany = Kualiti Sederhana
01 atau 10 : dari Findland = Terbaik
00 atau 03 atau 04 : dari kilang asal = Sangat Terbaik
13 : dari Azerbaijan = Sangat Kurang Kualiti & Merbahaya

Jom kita check handphone kita..check..check..check it out!!!  Adeus!!!


19 ulasan:

  1. tq share beb..nanti aku cikidot.. :)

    BalasPadam
  2. info bgus nih, jap lg mak cek hp mak... tq for sharing

    BalasPadam
  3. kalau 05 dari mana pulak ye...

    BalasPadam
  4. Aishah..05?,..tak tau la pulak.hehehehe

    BalasPadam
  5. Salam PB..

    Nak check la lepas ni.. Thanks for the tips.. :)

    BalasPadam
  6. yup btol ni..kwn sy dh letak kt fb dia dulu..PB..dh try ke.?

    BalasPadam
  7. salam PB..terima kasih..acik dah chek acik punya..keluar no.04

    BalasPadam
  8. dah check... 00

    haha sib baik dari kilang asal.. kalo tipu... memang kena serang dah kedai henpon tu.. hehe

    BalasPadam
  9. macam2 negara duk buat hp ni ek..hehhehe

    BalasPadam
  10. alhamdulillah..saya punya 00..huhu

    thanks for sharing the tips ye

    BalasPadam
  11. nanti kakcik cek, ya? :)

    BalasPadam
  12. assalamualaikum pen biru...nak beli hp baru ke...:)

    BalasPadam
  13. Saya no 04. Baik punyerrr.... bak kata dafi.

    *ciz dah dpt dah. Sedap sgt awk. Saya nak order lagi. Tunggu hubby balik outstation nak bincang dgn dia. Yg saya beli ari tu, kawan saya beli satu pek. Heheh.

    BalasPadam
  14. nasib baik kualiti tggi...wink wink...

    BalasPadam
  15. Kita nak share kat blog kita ye..Tq

    BalasPadam

KOMEN YANG MURNI2 AJE ...

Jom Tengok Cerite Lain Pulok!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...