Ahad, 1 April 2012

APRIL FOOL..IKUTAN ORANG BODOH

Assalamualaikum..

Hari ni 1 April..kebanyakkan orang seronok hari ni sebab boleh mengenakan orang lain...lepas tu disorakkan "April Fool!!!!!!"..lalu mereka bergelak ketawa guling-guling macam tenggiling kena pijak!

Tak payah la diikutkan budaya yang tak berfaedah tu..Nak cerita bab asal usul April Fool, mungkin ada yang tahu..mungkin ada yang tak tahu..ada yang nak tahu dan ada yang tak nak ambik tahu..Kalau korang nak tahu, tanya ajelah pakcik gugel tu..aku malas nak cerita.


Tak ada hari yang bodoh untuk memperbodohkan orang dalam ajaran Islam. Orang yang memperbodohkan orang itu sebenarnya yang bodoh, sebab tu dia buat kerja-kerja bodoh..bodoh punya bodoh!

Sekejab jer dah masuk April..bulan ke 4..ada berbaki 8 bulan untuk ke tahun 2013..entah hidup ke tidak waktu tu entahla..kuasa tuhan..

Aku takde benda nak cerita harini, pasal tu aku merapu dan meraban kat sini.ok. Adeus!!!

9 ulasan:

  1. betul tu akak xyah ikut sngat..ade jugak yg terpengaruh kan..cepat betul masa berjalan kan akak..ade bnyak nak kena settle lagi nie..rasa cam nak pause je masa..hehe

    BalasPadam
  2. aih, april fool ni tak baik kdg2, sebab org yg menipu tu tak seberapa nak cerdik menipu. kira mcm anoying la. tpi kalo dia berguro tak salah.

    BalasPadam
  3. Kadang2 april fool ni membawa bencana...

    BalasPadam
  4. assalamualaikum pen biru....mmg betul tu kalau mengenakan org bagilah kat mereka takut nanti nak kenakn org diri sendiri yg terkena...:)

    BalasPadam
  5. nasib baik kwn2 sy takde plak yg suka buat april fool..tak pasal2 sy pool kan dia org...hehe

    BalasPadam
  6. haha sat ja dh bulan april.masa mmg cpt berlalu..:)

    BalasPadam
  7. masih ada je manusia yg bijak..tapi sebenarnya bodoh kerana memperbodohkan org lain... huhuhu

    BalasPadam
  8. yer ar, konon2 hari nak bangangkan org, tgk2 dia sndiri yg bangang sbb nmpk sgt bangangnyer..kuikuikui

    BalasPadam
  9. zaman bodoh2 dulu celebrate jugak april fool ni..hehe..skrg da insafff..

    BalasPadam

KOMEN YANG MURNI2 AJE ...

Jom Tengok Cerite Lain Pulok!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...