Selasa, 9 Ogos 2011

AKHIRNYA BERJAYA JUGAK..YEAY!!!

Assalamualaikum..

gambo di kebas dari album pakcik gugel

Aku nak berkongsi kegembiraan dengan korang semua pagi ni..Alhamdulilah, setelah 4 kali ambik, akhirnya aku lulus jugak peperiksaan KPSL (Kenaikan Pangkat Secara Lantikan) yang sebanyak 3 paper tu. Aku pun ada buat enrty pasal exam ni  Sila Klik Sini kalau nak tau kisahnye. 1st year aku ambik (2008), aku lulus Undang-Undang Umum..2nd year pulak (2009) aku kantoi 2-2 paper(padan muka aku)..3rd year pulak (2010) aku lulus 1 je paper iaitu Perintah Am..



 gambo di cilok dari pakcik gugel

So tahun ni, tahun yang ke-4, Alhamdulillah, paper Pekeliling Kemajuan Pentadbiran Awam pun aku dah lulus..dah lega 1 bab. Nampaknya 2 berita gembira yang aku terima dalam waktu terdekat ni. Semalam Pak Najib dah umum bonus 1/2 bulan (jadi la kan dari tak dapat langsung), dan pagi ni aku check kat we JPA, tengok resault exam aku pulak yang lulus..legaa....

gambo diambik dengan tiada ihsan dari pakcik gugel

Tapi kelegaan itu takkan terhenti disitu..sebabnya bukan mudah JPA nak offer jawatan tu pada yang dah lulus exam. Dengar cerita interview nya pun boleh tahan. Siap ada english comunicate lagi. Aku ni dah keturunan mak saleh celup, takat bahasa inggeris yang bertahun aku tinggalkan ni, memang celah kuku je aku tak reti! Dulu masa study, boleh tahanla jugak. Bila dah keja ni, tak de pulak deal dengan mat saleh, kat umah pulak En.Hubby aku lebih fasih cakap Kedah dari cakap Melayu,so memang aku tinggal terus la..nampaknya kena berguru dengan BFF aku si Cuda Fuad..hahaha 

Apa-apa pun..aku rasa syukur sangat-sangat. tak sesia aku gunting kertas buat penanda di buku rujukan supaya mudah aku selak masa exam..hekhekhek.ok la , takat ni dulu cerita aku. Hilang mengantuk aku sebab dah banyak malam tido pukul 2 dek penangan manik..heheh...Adeus!!!

10 ulasan:

  1. salam ramadan 2u syabaz...hadiahnya dpt bonus

    BalasPadam
  2. salam ramadan juga..thanks :)

    BalasPadam
  3. tahniah..rezeki ramadhan namanya tu..:)

    BalasPadam
  4. Cik Betty, thanks ye..ala nasib jer tu nak pass pun..ngehngehngeh...

    BalasPadam
  5. Salam..

    Alhamdulillah..tahniah2..semoga berjaya lagi..itu namanya usaha tanpa jemu..lain orang lain hikmahnya..

    doakan saya juga tau..saya ada buat exam utk jawatan PTD bulan 7..resultnya bulan 8 ni..

    BalasPadam
  6. salam...tahniah pen biru sbb lulus exam tu....

    dan hadiahnya dpt plak bonus dr Pm...

    best nyer...:)

    BalasPadam
  7. Brilliant Marjan: tq ye..sy doakan awak pun pass juga..ini semua utk mengubah masa depan kpd yg lebih baik

    mama maszul: hehehe..tq2..4 kali henjut baru lepas heheh..

    BalasPadam
  8. Tahniah..baguslah dah pass.terer!sy nie tak ambik2 lg.sbb mls baca buku bilalah nak ambik.hehe..

    BalasPadam
  9. puan kutu;saja je ambik, mana tau nasib.dah 4 kali ambik,nak pas 3 paper pun..berattt..hehehehe

    BalasPadam
  10. Tahniah semoga terus sukses ya

    BalasPadam

KOMEN YANG MURNI2 AJE ...

Jom Tengok Cerite Lain Pulok!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...