Selasa, 14 Jun 2011

Hati Seorang Kekasih Lama...

Hati Seorang Kekasih
-Noorkumalasari-
Dalam keriuhan
Riang suasana
Di majlis yang indah
Dari kejauhan
Aku menyaksikan
Persandingan dikau
Kau dikelilingi
Teman teman dan saudara
Aku ditemani air mata
Sukar meyakinkan
Hati yang terluka
Oleh janji janji
Masih kedengaran
Jelas di bayangan
Kemesraan yang lalu
Setiap kulahirkan
Keraguan masa depan
Kau selalu meyakinkan daku
Amat pedih melindungi kelukaan hati
Dengan senyum senda gurau dan ketawa
Diri seperti sekam dan api
Ku terbakar sendiri
Bila bersendiri
Aku memikirkan
Di mana silapnya
Hingga dengan mudah
Dikau memungkiri
Mengkhianati janji
Apa alasanmu
Tiba tiba melukakan
Hati seorang kekasih lama




Tajuk sebuah lagu nyanyian Noorkumalasari..bila terkenang kenangan lalu..lagu ini bagai menghiris hati di kala itu..tapi kini kepedihan itu sudah berkurangan...

Assalamualaikum...

Apa yang akan anda lakukan jika, disaat-saat genting hubungan anda dengan pasangan, tiba-tiba muncul kembali si dia yang telah lama meninggalkan anda di saat anda benar-benar menyintai dirinya suatu masa dahulu...???..dan, si dia tidak tahu da tidak sedar bahawa dirinya telah "muncul" kembali dalam hidup anda??


*keliru....

sedangkan di kala ini anda sedang berdepan krisis yang tak berkesudahan dengan pasangan, yang memunginkan perpisahan..kerana sebab dan punca yang sama walaupun ianya terbukti dengan jelas bahawa bukan datang dari diri anda sendiri..


Hati Yang Kau Sakiti
-Rossa-
jangan pernah katakan bahwa
cintamu hanya untukku
karna kini kau telah membaginya
* maafkan bila memang kini
harus kutinggalkan dirimu
karna hatiku selalu kau lukai
** tak ada lagi yang bisa ku lakukan tanpamu
ku hanya bisa mengatakan apa yang ku rasa
reff:
ku menangis membayangkan
betapa kejamnya dirimu atas diriku
kau duakan cinta ini
kau pergi bersamanya
ku menangis melepaskan
kepergian dirimu dari sisi hidupku
harus slalu kau tahu
aku lah hati yang telah kau sakiti
repeat *, **
repeat reff
ku menangis
harus slalu kau tahu
aku lah hati yang telah kau sakiti

*jiwa kacau...

7 ulasan:

  1. Assalamualaikum..
    pen biru..
    awak adalah follower maklong yang ke 100.. so, maklong ada nak kirimkan sesuatu yang tak seberapa.. boleh tak bagi alamat awak kat maklong..

    BalasPadam
  2. hmmm...susah gak nie...tapi in my case,kalo si dia tu muncul, aku rasa aku mmg xdak hati dh la skrgni kt dia coz si dia yg skrgni memerlukan aku...tapi,sudah tentu akan terdetik di hati jugak...yalah..kenangan lama mengusik jiwa...paham sgt..

    BalasPadam
  3. ida:kalau yg sekarang ni kurang memerlukan macam mana..
    mak long: thanks mak long..dah pm kat fb mak long semalam...tenkiu..heheheh

    BalasPadam
  4. yg sekarang tu bukan apa,x bersyukur...dh ilang nnti baru nk nyesal kot..rasanya x guna lagi la nyesal tu...la dia x rasa...tp tggula...

    BalasPadam
  5. xpa..hari ni orang sakitkan jati kita, 1 hari nanti tak kena kat dia,kena kat adik bradik dia.nak bagi best kena kat mak dia.bukan aku nak berdoa, tapi kalau boleh..biar sama2 rasa

    BalasPadam
  6. sebut pasai ni...hmm,ada citer best aku nk share.Kisah sebenar yg jadi.Tulah, masa dia wat kt kita, dia x sedar semua tu,bila dia dh ilang,dia terduduk dibuatnya,kena tipu idup2 n dek kerana terlalu percayakan org tu,abis anak bini dia sggp lepas...last2 habuk pun x dpt...rupanya,org dia selama ini sgkakan tu,x sprti dlm gmbran...what u give,u get back la kan...

    BalasPadam
  7. yes..what u give...u get back...aku berserah dan pasrah

    BalasPadam

KOMEN YANG MURNI2 AJE ...

Jom Tengok Cerite Lain Pulok!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...